در
یک مطالعه اخیر نشان داده شد: افرادی که 3 بار در روز از لبنیات مصرف
میکنند نسبت به کسانی که فقط یک بار لبنیات مصرف میکنند یا اصلا
نمیخورند در کنترل وزنشان حتی بدون محاسبه وسواس گونه انرژی دریافتی
موفقتر میباشند. دکتر حمیدرضا فرشچی
یکی از تئوریهای مطرح درباره اثر کنترلی وزن
ناشی از مصرف لبنیات به نقش کلسیم در این زمینه تاکید دارد. مطالعات روی
موشهای آزمایشگاهی نشان داده که رژیم غنی از کلسیم، افزایش وزن و مصرف
زیاد چربی در موشهای پرخور را کاهش میدهد. مطالعات انسانی نیز نشان داده
کلسیم به از بین رفتن چربی کمک میکند. مکانیسم آن را به این علت میدانند
که کلسیم نگهداری چربی به وسیله سلول را مشکل میکند.
در مطالعه اخیر روی 338 مرد و زن چاق، از آنها خواسته شد برای مدت 3 ماه مصرف کالری خود را کم کنند.
از
میان افراد شرکتکننده در این مطالعه افرادی که حداقل 10درصد از وزن بدن
خود را از دست داده بودند، برای مرحله بعدی مطالعه انتخاب شدند. به طور
اتفاقی از گروهی از آنها خواسته شد یک بار در روز و گروه دوم سه بار در
روز لبنیات مصرف کنند. آنچه در این مطالعات شگفتانگیز میباشد آن است که
در افرادی که مصرف بیشتر لبنیات را داشتند اگرچه انرژی روزانه دریافتی
آنان بیشتر میباشد اما کاهش وزن و چربی بافتی مشابه با رژیم غذایی کم
کالریتر و با مصرف لبنیات کمتر را دارند. جالب است که بدانید این اثرات
کنترلی وزن بدلیل مصرف لبنیات فقط ناشی از کلسیم موجود در این مواد غذایی
نیست.
از طرف دیگر توجه به این نکته دارای اهمیت است که در افراد
چاق و یا آنان که استعداد چاقی از دوران کودکی دارند مصرف لبنیات باید از
نوع کم چرب آن باشد. بویژه بدلیل محتوای چربی اشباع شده موجود در لبنیات
مصرف نوع پرچرب آنان قطعا اثرات مطلوب این گروه مواد غذایی بر کنترل وزن
را از بین میبرد.
نکته عملی: هیچ ماده غذایی
معجزهآسا برای کاهش وزن وجود ندارد. بلکه تعادل مواد غذایی از گروههای
مختلف را باید مد نظر قرار داد. اما افرادی که میخواهند به وزن ایدهآل
خود برسند مصرف لبنیات بویژه از نوع کم چرب آن را نباید فراموش نمایند.
متخصص تغذیه و فوق تخصص دیابت و چاقی
باسلام
خواهشا اینقدر در مورد لبنیات تاکید نکنید . نصف مردم کلیه هایشان را در اثر این تاکیدات از دست می دهند تازه پزشکان بعد از سنگ ساز شدن کلیه می گویند حالا لبنیات نخور .
بابا شیر کازین داره (عامل انتقال وراثت گاو به گوساله و..) این ماده داخل بدن قابل هضم نمی باشد .
بسیاری از مردم قادر به هضم لاکتوز نیستند و عدم وجود لاکتاز در بدن ضعف بدن نیست بر خلاف موضعان نظر بیماری B.S . سوء هاضمه و عدم جذب مواد غذائی و اسید های آمینه باعث بسیاری از بیماریهای موجود شده است که عامل آن شیر و فراورده های آن است .
به اذعان متخصصان علوم تغذیه 75 % کلسیم شیر قابل جذب نمی باشد و که اگر می بود با مصرف بیش از حد ماست yoghurt در داخل ایران این همه پوکی استخوان شیوع نداشت . سالها با شعار مصرف ماست اسد لاکتیک را وارد بده مردم کردید و پوکی استخوان را تشدید کردید. این بنده که خود و خانواده ام را از مصرف لبنیات منع کرده ام و به مصرف کلسیم گیاهی ( کلم - کلم بروکلی - سنجد- پونه - و ..) سفارش کره ام حاضرم با هرکس که لبنیات به وفور استفاده می کند آزمایش تراکم استخوان و توانائی جسمی و استخوانی بدهم .
خواهش می کنم بر روش امتحان شده غلط اصرار مکنید