سخنان بزرگان ، جواهرات با ارزش درون سخنرانی ها است. حکیم ارد بزرگ

سخنان بزرگان ، جواهرات با ارزش درون سخنرانی ها است. حکیم ارد بزرگ

جواهرات سخن . جملات زیبا ، سخنان زیبا ، سخن بزرگان , مطالب خواندنی, جملات آموزنده ، . حکما ,زیباترین سخنان بزرگان سخن و پند کوتاه بزرگان
سخنان بزرگان ، جواهرات با ارزش درون سخنرانی ها است. حکیم ارد بزرگ

سخنان بزرگان ، جواهرات با ارزش درون سخنرانی ها است. حکیم ارد بزرگ

جواهرات سخن . جملات زیبا ، سخنان زیبا ، سخن بزرگان , مطالب خواندنی, جملات آموزنده ، . حکما ,زیباترین سخنان بزرگان سخن و پند کوتاه بزرگان

مسابقات و بازیهای تیس کوپان


 

مسابقات و بازیهای تیس کوپان ( 1265 تا 550 پیش از میلاد مسیح ) 

اونتاش گال پادشاه ایران که در آن زمان ایلام نامیده می شد و حکومتش از شهر نیمروز (در افغانستان کنونی )  بود تا رود دجله ، پس از رسیدن به قدرت در سال 1265 پیش از میلاد دو کار بزرگ انجام داد اول آنکه شهری جدید به نام اونتاش بنا کرد و در آن زیگورات برپا ساخت ، دیگر آنکه مسابقات و آوردهای ورزشی برگزار می نمود که ورزشکاران از خاور و باختر جهان به تیس کوپان ( محلی در نزدیکی چابهار کنونی ) می آمدند تا آورد جانانه ایی را برگزار نمایند .  

مسابقات تیس کوپان در سرزمین ایران باستان 291 سال پیش از مسابقات المپیک در یونان برگزار می شد . و البته نکته اساسی در اینجا این بود که مسابقات تیس کوپان صرفا ورزشی بود اما در بازیهای المپیک یک جشن مذهبی بود که برای ادای احترام به زئوس (پادشاه خدایان یونان) در صحن مربوط به او برگزار می‌شد . و شرکت کنندگان آن مسابقات همه اهل شهر آتن بودند و حتی در حد کشور یونان هم نبود . اینجاست که به سخن ارد بزرگ اندیشمند برجسته بیشتر پی می بریم که : ایران زایشگاه تمدنهاست .

آوردهای تیس کوپان هر سال در فصل پاییز از پانزده مهر آغاز و تا سوم آبان ماه ادامه می یافت . باستانشناسان معتقدند پایان فصل  تابستان و کشاورزی باعث می شد همه با خیالی آسوده در این مسابقات شرکت کنند این آوردها در نه دسته ، در رشته های کشتی ( تنها برای مردان ) ، تیر و کمان (زنان و مردان ) ، شنا ( فقط مردان )، چوگان (مردان و زنان ) و شمشیربازی ( تعدادی از شمشیر های چوبی آن مسابقات امروزه از تپه باستانی تیس کوپان بدست آمده ، شمشیر بازی هم برای زنان و هم مردان بود است ) ، وزنه برداری ( فقط برای مردان و به شیوه ای خاص ) ، دو ( زنان و مردان ) ، اسب دوانی ( مردان و زنان ) و پرتاب نیزه ( مردان و زنان )  برگزار می شد .  

جوایز تنها به نفرات نخست داده می شد البته جوایز آن آوردها در نوع خود بی نظیر بوده است چرا که به هر یک از قهرمانان صدفی پر از مروارید اهدا می گشت صدف ها را از جزیره لاوان می آوردند .  

 تیس کوپان را به این شکل هم می نویسند طیس کوپال 

 

زمرد پاکستان درآمد جدیدی برای طالبان

شبکه خبری بی.بی.سی اعلام کرد: طالبان در منطقه ناآرام سوات در شمال پاکستان استخراج بزرگترین ذخایر سنگهای قیمتی این کشور را آغاز کرده اند.

به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، پایگاه اینترنتی بی.بی.سی روز دوشنبه با اعلام این خبر افزود: ستیزه جویان طالبان چهار ماه پیش، به دنبال تصاحب معادن زمرد منطقه، فعالیت خود را در این زمینه آغاز کردند.

سوات پیش از توافقات آتش بس اخیر، ‪ ۱۸‬ماه به مرکز جنگ میان طالبان محلی و نیروهای امنیتی پاکستان تبدیل شده بود.

طالبان توافق آتش بس را به اجرای قوانین شریعت در این منطقه مشروط کرده بودند و دولت پاکستان اکنون تقاضاهای آنان را پذیرفته است.

گزارشگر بی.بی.سی در اسلام آباد که به آن منطقه رفته است، گفت: روز یکشنبه ‪ ۲۹‬مارس در کوههای اطراف مینگوره شهر اصلی سوات، صدای ماشینهای حفاری و سنگ شکن پیچیده بود.

وی در ادامه افزود: معدنچیان زیر چشمان مراقب محافظان طالبان، یک روز دیگر کاری را در آنچه معادن مشهور زمرد تحت مالکیت دولت خوانده می‌شد، آغاز کردند.

در این کانها به گفته کارشناسان یکی از بهترین زمرد آسیا تولید می‌شود و هنگامی که با ظرفیت کامل فعال باشند، در آمد حاصل از آنها در هفته هزاران دلار خواهد شد .

این معادن تا چندی پیش به دلیل اختلافات قانونی درازمدت بسته بود اما اکنون طالبان آنها را بازگشایی کرده اند.

طالبان می‌گویند درآمد کار در معادن جزیی است و هدف اصلیشان ایجاد فرصتهای اقتصادی بهتری برای مردم محل است.

یک فرمانده طالبان گفت: بازگشایی این معادن زمینه کار را برای افراد محلی فراهم خواهد کرد.

این در حالیست که براساس مقررات طالبان، هر کسی می‌تواند از این معادن استفاده کند و خود طالبان یک سوم درآمد هر معدنکار را به عنوان حق الامتیاز دریافت می‌کنند.

برخی از افراد محلی، طالبان را در این زمینه، مورد انتقاد قرار داده اند.

آنان می‌گویند: دستور العملهای طالبان در این مورد بگونه‌ای است که فقط طرفداران آنها و خودشان از این فعالیت پرمنفعت سود می‌برند.

این در حالیست که پیش از این طالبان از تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان و مناطق مرزی پاکستان سود کلانی می‌بردند.


** بی‌بی‌سی: طالبان درآمد دیگری را علاوه بر کشت خشخاش یافته اند در همین حال دولت افغانستان و جامعه جهانی در هفت سال گذشته تلاش کرده اند تا محو کشت خشخاش در افغانستان، طالبان را نیز از نظر اقتصادی با مشکل مواجه کنند اما حالا به نظر می‌رسد درآمد دیگری حاصل از استخراج سنگهای قیمتی در سوات نیز از این پس نصیب طالبان شده و اگر این روند ادامه یابد طالبان پاکستانی از نظر اقتصادی در وضع بهتری قرار خواهند گرفت.

با این حال تاثیرات تقویت طالبان از نظر اقتصادی تنها به طالبان پاکستانی محدود نخواهد ماند، (و به طالبان افغان نیز خواهد رسید) زیرا در چنین مواردی بسیار دشوار است گروهی را که هدف اصلی آنها به گفته خودشان جهاد علیه کفار است از همدیگر تفکیک کرد.

طالبان پاکستانی همواره اعلام کرده‌اند جهاد علیه نیروهای خارجی و دولت افغانستان را وظیفه شرعی خود می‌دانند.